Говори ми, а аз ще те слушам,
като сянка до теб ще стоя,
тъй притихнала – в скута ти сгушена,
сякаш птица с ранени крила!
За света всеки миг аз умирам
и се раждам в един друг живот,
тишината по пътя събирам
а мечтите си свих на вързоп!
Нямам дом, като скитник живея
и не помня отгде съм дошла!
Но, обичам! Това го умея!
Цвят на вишна е мойта душа!
© Руми Todos los derechos reservados