Ида ли ме вика? Ида, ида
с лунен сърп да окося
словесната шарада.
Много бурени
се извисяват.
И коприва.
Жари като огън,
а не става за ръкави.
Пее някой,
може и да плаче
без акустика
в мрачни катедрали.
Като малката тревица иска
да пробие
земните прегради.
Да я близне въздуха,
макар не знае
колко Вятърът
е променлив, нетраен -
къса ядно клонки
и филизи млади,
заглушава без пощада
нежни серенади.
Празникът и в делника
се случва,
вехнат и цветя
на слънчева поляна.
Пурпурна дъга
е кръстопътят
над пчелините
от тайната ни явна.
Ида ли ме вика? Ида, ида.
Дъжд се лее животворен.
Малкото на мократа авлига,
полета ѝ плахо да повтори.
© Христина Комаревска Todos los derechos reservados