"Не ме забравяй!..."
Чуто на глас
Сараево, как бих могла да забравя
пръстите ти, които леко раменете ми докоснаха;
устните ти, които на моя роден език
прошепнаха ми:"Хубава!";
очите ти, които нежно ми говореха;
изгревите ти, които галеха лицето ми;
кафето ти, което ухае на наслада и уют...
Тук намерих добри приятели.
Срещнах скъпи братя по перо.
О, още чувам песните
на твоите чеда за свободата ви!
Сърцето ти тупти... разлива сокове
и ражда плодове... Виждам
жаждата му за нов живот!
Сараево - усмивка на дете
и късче рай от Вселената,
моля се да има Божий мир за теб
и всичките народи по света!
Гълъбите от Баш чаршията*
загукаха:"Амин!".
*Баш чаршията - старият център на Сараево*
© Латинка-Златна Todos los derechos reservados