Калифорния тази вечер ще мълчи.
И Англия, смутена, ще притихне.
Париж, смълчан, угаснал, ще заспи
и в цяла Индия чак глъчката ще стихне.
Египет ще се скрие в пирамидите.
Бразилия ще смъкне вече маските.
В Русия силните и мълчаливите
ще бъдат само мълчаливи под украсите.
И щом цял свят в мълчание се спре,
със теб ще омагьосам самолетите,
океана ще укротя, сякаш буйно дете,
до последния ще скъсаме билетите.
И ще избягаме от терминалите -
безсмислени, безумни и изгубени,
от бързане разкъсали сандалите,
ще можем най-накрая да сме влюбени.
© Мария Todos los derechos reservados