Знаеш ли, мили ми друже?!
От няколко време се чудя –
питам се дали ще мога?
Вятъра искам да рисувам отново.
Зная, приятелю, зная, че
трябва първо с молива,
с няколко щрихи по листа да мина,
после с треперещи пръсти
да му рисувам крилете...
Знаеш ли, май се получи.
Виж сега – той така и не спря
върху листа, даже така се разбърза накрая,
и буркана с боите разля по полята.
Ей на това му се вика пролетен вятър!
© Нели Todos los derechos reservados
Знаеш го и го владееш!
Поздрави!
Честита пролет!