Да обичаш някого е дар,
който всеки трябва да получи.
От бедняка, та дори до цар,
туй в живота трябва да се случи.
Да обичаш някого е лек
за душите, за сърцата наши.
Под лъчи от слънчевия пек
и с червено вино в пълни чаши.
Да обичаш някого е стон
от милувка, от мечта, от нежност.
Сред омая то е тих поклон,
украсен с гирлянди от копнежност.
Да обичаш някого е жар –
непрестанен огън вътре в тебе.
Има сила на вълшебен цяр –
някому си истински потребен!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados