За римен речник никой щом не пита,
туй значи буримето че е крал.
Ти, скромен паж във неговата свита,
усещаш - пълноценно си живял.
За нов куплет честта си ще заложа,
а ти несгоди пет ще понесеш,
в ентусиазъм ще извикаш: "Боже,
без буримета аз съм съща леш!"
И стих отмерен към стиха отива,
припасват се кат плочи от гранит.
И няма на душата да е криво,
забравяш политиката и бит.
© Владимир Костов Todos los derechos reservados