Бедният народ спи,
Енчев, ти го събуди!
Дай му светлината на деня
и аз високо ще те оценя.
Зимата в душите ни унищожи,
пролетта ни ти дари.
И тъй народът възроден
в ярка светлина ще е озарен.
В черния ни ад слезни,
направи щастливи нашите дни!
Хората за май и слънце жадуват
и в черни дни тъгуват.
Майко родино, не плачи,
надяваме се той да ни спаси!
© Георги Todos los derechos reservados