18 mar 2010, 23:31

Да преброим ли дупките отново? 

  Poesía » De humor
710 0 11

По-лесно е да ги броим и регистрираме.

Да ги показваме и после да скандираме.

Да се оплакваме от тях и да мърморим.

Причините да търсим и да спорим...

 

А те са много... По асфалта избродирани

като ефекти от швейцарско сирене...

Шофьорите – изправени на нокти,

а отговорните лица изтъкват доводи...

 

В бюджета - си ги знаем от години.

Правителствата серийно проклинаме,

че цветовете им  различни им помагат

решенията само да отлагат...

 

В коланите - системно обновявани,

маркират нежеланото отслабване...

И без диети, фитнес, спорт и прочие

системата безотказно проточва се...

 

В законите - помагат на правистите

да пазят правото на рецидивистите...

А всеизвестно е, че за кокошката

ни дупка има, нито има  прошка...

 

И  много са... Навсякъде в живота ни

затягат здраво примката с хомота ни...

И все пак... Ако здрава е главата

могла би да запълни празнотата...

 

Могла би... Да, обаче тъй е сложно

да мислиш в такт със времето тревожно,

а смисълът да тъне в пустословие...

Да преброим ли дупките отново?

 

 

18.03.2010г.

© Дочка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??