Да пребъде !
Съблазни много ни разкрива тъмнината,
колебания измъчват ни в нощта,
изпитва вярата ни светлината,
скрила от очите наши същността.
Искра духовна Бог запалил е у всеки,
за да може тя в човека да гори,
той трябва с дявола да се пребори
и от оковите му тежки да се освободи.
Тоз, който е спечелил в таз борба,
запазил е безбройни рани в паметта,
сбогувайки се с представите за реалността,
спасил е той душата си от гибелта.
Тогаз невидимото вдига своята завеса
и явни стават скритите неща.
Човек ги вижда само със сърцето –
те истината му разкриват за света.
Да пребъде този дух през вековете,
да посее той у всеки семена,
да оцелее той сред бурените и сред ветровете,
да даде плод и види светлина.
© Бояна Костова Todos los derechos reservados