Тя не би го искала, ако няма смисъл,
ако той не е и от други желан;
ако не е оспорван някак си истински,
ако не е никога оставащ сам...
Тя не би го искала, ако е неин само,
къде тук е цялата мила интрига?
Няма в любовта да е така сладко,
ако не ще и трети човек да се намира...
Нека има и други, казваш,
да е оценен мъжът във твоето легло,
и с трудност да го опазваш
от жените, дошли за това парче месо...
Тя не би поискала последното,
що не е взето от мъжкия магазин -
нещо, което не се търси временно,
няма как да стане неин "любим".
Тя не иска да ползва недокосвани,
а да споделя някой с много други жени,
но ето тук си идва въпросът ми:
"Дали просто поредната ще си ти?"
Нека има и други, казваш,
да е оценен мъжът във твоето легло,
и с трудност да го опазваш
от жените, дошли за това парче месо...
Това ли е твоят идеал?
Парче месо, марковото, търсено,
книга, опаковка - подвързано,
играчка, на друга омръзнала,
сега от тебе намерена и оценена,
по достойнство или по пазарна цена?
По-добре като смяташ стойността,
извади от нея душата и сърцето,
и за теб ще остане тогава момчето...
Нека има и други, казваш,
да е оценен мъжът във твоето легло,
и с трудност да го опазваш
от жените, дошли за това парче месо...
© Христо Андонов Todos los derechos reservados