Гледай облака - скитник!
Как бързо се променя, изплъзвайки се като дим!
Твоят образ е в него: пътуващ, променящ се, но невредим!
Погледни брега на реката!
Вчера зелен, днеска с оголени корени!
Но си е той! Познат! Непобедим!
Той ми дарява минути измолени.
Минути, в които мога да спра,
себе си в зрънце да събера
и най-накрая да се разбера!
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados