5 mar 2014, 23:24  

Да се удавиш в самота 

  Poesía » De amor
537 0 6

Когато си сам и не ти се диша

и не можеш да понасяш себе си,

когато просто седиш и гледаш през прозореца

в дъждовен ден,

или се гледаш в огледалото 

и очите ти крещят от самота,

когато цял ден гледаш хора в кръгчета

и те ти пишат велики думи,

прозрачни като сапунени мехури,

когато ти пишеш за мъжете, а той за жените

и няма нищо общо между вас,

освен поставянето на хората

от срещуположния пол под един знаменател...

когато всичко ти е на парцали

и самият ти си на парцали,

когато разговаряш с някого,

а него го няма,

когато любовта е на минус,

когато ти треперят ръцете от ужас,

че нямаш чия ръка да държиш,

и когато гледаш живота като зрител,

когато се смееш на драми и плачеш на комедии,

когато всяка вечеря има вкус на отхвърляне

и е все едно си ядеш сърцето...

когато вечно се чудиш дали си достатъчен

и защо се разминаваш с големите неща,

когато палиш свещ и погребваш мислите си,

когато се давиш в самота

или в чашата вино виждаш живота си

и той е почервенял от тъгата,

когато сервираш вечеря за двама

и после махаш вторите прибори от масата,

когато си казваш наздраве с бутилката

и сутрин закуската ти е горчива,

когато кафето не може да те събуди,

поради простата причина,

че имаш нужда някой да те буди

с поглед, с ласки, сластно, страстно,

когато търсиш причини да се влюбиш

и имаш сигурно 90 такива,

но просто няма в кого...

в тези глупави моменти си повтаряй -

трябва първо да обичаме себе си...

© Ивона Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Очите ти крещят от самота - много силно !Много ми хареса !
  • И аз те поздравявам!

    Споделям, че трябва да обичаме Себе си, за да можем да дадем обич.

    Оценявам, Ивона! Хубав ден!
  • Щастливка! А аз започнах да се обичам едва на стари години... стихът ти е трепач!
  • Много силно, много, поздравявам те!
    Четох бавно и напоително!
  • Благодаря ти за всичко, toxin !
  • Тази вечер е благодатна! Много неща си харесах тук
Propuestas
: ??:??