17 dic 2014, 21:14  

Да си чужденец 

  Poesía » Odas y poemas
450 0 0

Да си чужд, в друга земя.

Да ти липсва твоята страна.

Това е да си чужденец, чужденец на друга земя.

Това не ме спира, аз ще милея за моята страна.

 

Търпиш обиди, търпиш подигравки.

Нужна е воля, за да преодолееш техните загадки.

Да си в друга страна, това значи че трудно ще бъдеш приет,

от обществото, да не кажа невъзможно.

 

Това не ме спира, никой не може

да определя моето бъдеще.

Волята ме тласка напред.

Независимо дали ще бъда приет.

 

Много ли искам, малко уважение.

Но дори това не получавам, получавам само

небрежно държание. Винаги ще се боря.

Винаги ще прогресирам, независимо къде съм няма да се спирам.

 

© Никалас Борисов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??