Известна истина е знам,
че ние, хората, сме грешни,
грехът ни става по-голям,
когато някой грешник срещнем.
Вървя по грешната Земя,
а всички грешки се отчитат
и колкото да се стремя
съблазън дебне ме открито!
Прибавям не една и две
над всички позволени квоти
и се натрупват грехове
дори от минали животи!
А нощем спя, сънувам… Ах!
Потайно идват грешни мисли!
И как да се спася от тях?
Да ги изтрия с тайнопис ли?
Така минават нощи, дни…
И, моля ви се, помогнете!
Събирам спешно добрини,
да си изкупя греховете!
© Елка Тодорова Todos los derechos reservados