Паметникът на Самуил е прекрасен,
не хулете българската чест и дух!
Човече, не бъди сляп и безучастен,
страда душа, че обиди за него чух!
Съвестта ми с горест е напоена,
нищо чисто, свято не се почита,
душата ми е просто обезпокоена,
че история почти не се прочита!
А този цар ни е светиня,
борил се е със силен враг,
но гласът ми е в пустиня,
но примерът не ви е драг!
© Георги Todos los derechos reservados