Да ти кажа ли, коконо?
Няма логика, в това.
Знаят и децата – слонът,
по цял ден пасе трева.
Да си виждала да става,
леопардът угоен?
Крокодилът, е направо,
плосък, като манекен.
Носорог, дори и бивол,
виж ги – цели планини,
за веган човекът бивал –
дрънканици и сплетни.
Паля барбекюто, драга,
ако можеш, ти издръж,
щом точилки и тояги,
си харесва твоят мъж.
Аз съм чудо – месоядно,
бира пийвам, че и три,
хич не искам да са гладни,
страдащите ми сестри.
Ти сама, или с комшийка,
ще ме найдеш по дима,
идвай, донеси туршийка,
а диетата, сама,
нека в ъгъла гладува,
ако ще и до несвяст.
Ха, кажи, дали си струва?
Кой гладува, зарад нас?
© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados