Да убиеш вълк...
Да обяздиш вълк!... Напук на страховете...
Във стъпките му шеметни да тичаш!...
От завист ще умират боговете,
че него повече ще го обичаш...
Да любиш вълк!... И ноктите му хищни
задъхано плътта ти да раздират...
Ще ги копнееш миговете скришни,
очите ти безмълвно ще го дирят!...
Да убиеш вълк!... Но не с куршум... Без думи
от леговището гузно да избягаш...
Безпътни ще ти бъдат всички друми!...
По-страстна обич няма да дочакаш...
© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados