3 ago 2008, 7:47

Да вярвам в ТЕБЕ искам 

  Poesía » Otra
886 0 3

В Тебе силно вярват хората

и мисли и молби към Теб отправят,

и някак връщат си надеждата,

доброто в злото открояват!

 

Те търсят Теб в тежките моменти,

ръцете сключват и в миг един,

без нужда и от аргументи,

денят им става по-преодолим.


От църквите излизат някак чисти,

в лицата им надежда се чете

и някак стават все по-напористи

добро да свършат, да спасят дете...

 

Така е всеки ден пред тази църква,

седя и гледам ги с интерес,

но някак след момент магията завършва

и всеки се завръща в своя ден...

 

Това ли е на вярата предела -

по няколко минути всеки ден,

щом прошката душата си е взела

и поривът загива победен!

 

Когато хората са грешни,

при Тебе идват, за да им простиш

и после тръгват някак си спокойни,

че всеки грях е опростим...

 

Да вярвам в тебе ми се иска,

да мога да се моля в труден ден.

Не знам обаче струва ли си риска

грехът ми тъй да бъде опростен...

© Наталия Иванова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??