Прииска ми се ярко слънце!
Тучна, зелена трева!
Да чуя, исках, птичи песни!
Да видя кацнала пчела!
Поиска ми се поле с макове
и дъх на козунак...
Имам нужда от такива знакове,
за да заживея пак!
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados