13 abr 2013, 12:56

Даже и в мъгла 

  Poesía » De amor
550 0 0

Седя си в мрака аз съвсем сама,

обгърната от мъка, от чувство

безтегловно. Седя, заслушана

във песента на вятъра, на

нещо тъй лъжовно.

 

И мисля си, защо ли е така,

защо ми пее тази тъжна песен

и с отговор на есенни листа

прошепна ми в агония:

Сърце ми излетя..

 

Отиде си за миг и всичко тъй 

утихна, сякаш някой за секунда

живота му отне. Студена лунна

светлина безкрайно нежно се усмихна

и воят на вълците луната зове.

 

А вятърът небрежно затанцува

със себе си довел бе незрачната

мъгла и със стонове вековни той ми

каза: Ако търсиш, ще намериш всичко

даже и в мъгла.

© Рени Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??