Дали!?
Не знам ще свърши ли Неистината на света,
ако аз с гърдите си лъжата торпилирам?!
Ще цъфнат ли цветя в градините на Пролетта,
аз, ако зимата преди да дойде тука, спирам...
Ще станат ли по-сини Небесата на света,
по-хубави от туй, каквито искам да ги имам,
в очите хорски благодарност аз дали ще прочета,
ако от никого и нищичко не взимам?!
Ще се издигна ли, не знам, в очите на света
и Паметник неръкотворен аз дали ще имам,
и хорска благодарност аз дали ще прочета,
ако сърцето си и свойта кръв проливам!?
Единствената птичка не донася Пролетта!
И песента на славея не ражда Светлина!
И мойта Истина не е Единствена в света...
И не е Истина за всички хора на земята.
© Христо Славов Todos los derechos reservados