- Дали онази мацка - синя фея
не би могла да ми помогне с нещо?
- Не зная, Принце! Казват, че при нея
се чака дълго и не връща ресто!
- А още чух от някои, че често
започнала от гордост да греши!
- Тя пръчицата своя вече вещо
като преди с два пръста не държи!
- Потънал съм в каръка до уши,
съдбата, шуте, с обръч лош ме стяга!
Понякога над пътя ни кръжи
и ни засипва с присмех Баба Яга!
- Това е, Светлий, само дърта патка!
- Е, да де! Но ми казва " тъпа шматка " !
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados