Дали ти липсвам? Цветните картини,
които ти създавах с прости думи,
огряха ли душевната ти зима,
оставиха ли нещо помежду ни?
Намираше ли зрънце огнен смисъл
или разтуха, в мъка безпощадна?
С перо от светли жерави ти писах –
усещаше ли ласката прохладна?
Докосвах ли най-скритите ти рани
с балсам от билки – чисти и целебни?
Успяваше ли здраво да се хванеш
за стълба на живота, да посегнеш
към щастие, което просиява
като светулка мъничка сред мрака?
Дали копнеж и жажда ти оставих
или измамна тежест на очакване?
Не знам… Дано успял си да почувстваш,
че обич с ветровете ти дарявах
и моля се за теб, в света изкуствен,
да имаш сили обич да раздаваш.
© Вики Todos los derechos reservados