Смели сме във стихове, римушки,
даже и от лъвове по-смели!
Лъскаме в тях ножове и пушки,
а душите ни са свято бели...
И оформили сме поетично братство,
във което плуваме делфински,
скачаме срещу неправди... плагиатство...
Срещу всичките прояви свински...
Е, така звучи поне теоретично -
Но... реално сме си кат' в реала,
мишкуваме си чинно, нищо лично
но всичко казано остава ала-бала!
Така го чувствам и това видях!
Мълчанието ви беше страшно, безподобно!
Мълчание в което виждам страх
напук на думите в римуваното слово!
А думите ми ги отнесе майски дъжд,
останаха си празнота в ефира вчера -
Тук никой не постъпи, като мъж,
жена достойна също не можах тук да намеря!
© Георги Каменов Todos los derechos reservados