Мъдреците казват, че „три източника имат влеченията на човека: душата, разума и тялото. Влечението на душата поражда приятелството. Влечението на ума поражда уважението. Влечението на тялото поражда желанието. Съединяването на трите влечения ражда любовта.”
Да те забравя?! Не! Не мога!
Затворя ли очи и си пред мен.
Усмивката ти връща вяра в Бога,
нощта превръща в светъл ден.
Умът ми тихо ме успокоява
и казва карай, продължи,
но пък сърцето изкрещява...
Къде отиваш?! Остани!
И огънят от вътре ме изгаря,
от мен остава само пепелта,
в която пак живота се заражда
и като Феникс се издига любовта.
А любовта е изградена
от тяло, разум и душа.
На всичко живо е вменена
да търси я през вечността.
И няма лакмус да измерим
до колко истинска е тя.
Мерило няма да намерим
то скрито е в нашата душа.
© Мом Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Любовта е мъдростта на безумните и безумието на мъдрите »