21 nov 2012, 15:29

Дано са останали рози 

  Poesía
916 0 15

 

Животът започва направо от припева

и свършва далеч преди края.

Така е устроен, така му е писано.

А пък на мен... не зная.

 

Знам само, че ако успея до седем

да стигна, преди да затворят,

и ако успея да купя букет

(дано са останали рози),

и ако след всичките крачки към къщи

тя още е там и ме чака,

и още се радва затуй, че се връщам,

и тихо поеме цветята,

 

и чуя от нея едно тихо "ах",

преди да увяхнат...

 

животът ще свърши далеч преди края,

но вече ще зная,

но вече ще зная.

 

© Валентин Евстатиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??