21 oct 2015, 19:22  

Данък "чипс" 

  Poesía » Civil
427 0 0

О, българино беден, обран,

кой не те смука от тая сган!?

Примерно бисквитите с лев поскъпват,

докога ще спим докато ни потъпкват!?

Вярваш, че за здравето ни грижа имат!?

Не, те искат повече пари от нас да взимат!*

Защо им е да се вълнуват за твоето дередже,

за тях ти си жертва, част от стадото, джудже!?

 

*Сиреч властниците.

Написано по повод опита да се въведе спорния данък за т.нар. вредни храни, който ще доведе до поскъпването им.В стихотворението изявявам гражданската си позиция по въпроса.А тя е, че трябва да има свобода, така както има свобода за алкохола и цигарите.Това е решение на всеки свободен и пълнолетен човек.Ще поскъпнат най-евтините храни, а останалите още сега са скъпи.Откъде-накъде ще ни казват какво да ядем и пием и какво - не, и по непазарен начин(с данък) ще определят на какви цени хранителни стоки и напитки търговците да продават.Здравето наистина, разбира се, трябва да се пази, но с намаляване на количеството сол, захар и мазнини в т.нар. вредни храни, а не с данък, чрез който ще се повишат цените, трябва да се щади бедното население, както и бизнеса.

 

www.mediapool.bg/vredni-hrani-sreshtu-vreden-danak-news236226.html

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??