Две деца в гора са вървели
и на поляна се спрели.
Стара мечка ги е видяла,
радостно тя се засмяла:
"Що да сторя с тези дечица,
хубави като росица?
Я да взема мили детенца,
че си загубих меченца!"...
Две деца на мечка говорят,
плачат, горещо се молят:
"Нека у дома да се върнем! -
С мама и с татко да бъдем!"...
Стара мечка гали децата.
Води ги тя през гората. -
"Хайде, у дома си вървете!
Живи и здрави растете! -
Че деца за майка, за татко
по-скъпи са и от злато"...
Марин Тачков
"Две и 200", 2007 г.
/редактирано/
© Марин Тачков Todos los derechos reservados