Декорирай си спокойствие
и окачи го горе - на стената.
Щом легнеш във постелята,
ще усетиш тръпка непозната:
да се събудиш жив и освежен,
готов за подвизите нови,
които ти предлага всеки ден,
изпразнен от тъги и от неволи.
И с поглед, вперен все напред,
да си повтаряш : "Аз значим съм!
Около мене всеки Homo Sapiens
ще е изпълнен с отзивчивост".
И неусетно, в края на деня,
дори да си премазан от товара му,
ще спиш като окъпан от роса
и ще бъдат свежи дните ти.
© Петя Кръстева Todos los derechos reservados
Целувка!