От леля мозък си налях, пунеже
блондинка малка съм - ни знам
куга ш ма дават по Ти Ви-ту,
(да не е толкоз срам гулям).
Сигиз-тогиз пручитам книжка,
'ма явно сал ще е в съня,
щот 'га дойдо'а репортери
спукойно казах им тува.
То, книжката ми 'ич ни струва,
чи краднах си от тук - от там
аз няколко известни стиха
от Автори. Без грамче срам!
И кво сега? На съд? Едва ли!
Е, айде де!То... йок закон!
Ши има да са точи дело,
но дреме ми! За мен - купон!
* * *
Е, тва е в нашата държава!
Знам - някой е "ковал" закон
за интелектуална кражба!
Аз моля се да не е сал надут балон
и нещо да се промени, защото
ще е като надрасканата плоча в грамофон!
--------------------------------------------------
Провокацията да го напиша е първия случай с плагиатство!
И няма да цитирам имена, защото са общоизвестни!
А повторението... ех, дано е последно!!!
© Петя Кръстева Todos los derechos reservados