5 jul 2011, 21:01

Демон 

  Poesía » De amor
1359 0 35

Искаш да съм твоят демон -

няма как да бъда бог -

пристрастен съм, полуземен,

роб на сладкия порок:

да отпивам  вино тръпко

в чашата ти - всяка нощ,

да ме будят нежни стъпки

с котешкия ти разкош -

да забиваш във душата ми

драски ноктени след здрач,

да политаш  от вика ми

във смеха си, чак до плач...

Ако ти се люби с демон -

черна котка ми бъди -

пред очите ми искрящи

тази вечер премини...

 

© Михаил Цветански Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??