19 mar 2013, 13:12

Ден за Страната - сонет 

  Poesía » Filosófica
398 0 2

Наоколо във тишината
градът утихнал още спи...
Звезди мъждукат в небесата,
от Изток блесват светлини.

Денят се крие във катуна.
Нощта си тръгва със бастуна.
Отваря Утрото очи
и махмурлукът не личи...

Едва прозират в далнината
дошли от слънцето лъчи...
Ще бъде Ден! Денят личи!
Дано е Ден и за Страната!

Дано от днеска - сутринта,
да бъде по-щастлив Света! 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??