26 ene 2016, 20:48

Денят 

  Poesía
234 0 3

 

 

Право срещу мен

гол се задава денят,

премръзнал и леден.

Загръщам го с шала

на оцеляващата моя душа.

В себе си тя е събрала

хаоса на досегашните дни -

радости, мъки, прощавания,

сред въртела на хорски съдби,

самата тя овъртяна, прегряла,

в колайдера на житейския миг.

И този ден ще отмине,

един до друг ще го преживеем

/дано го стопля малко, зима е/,

но кой ли ден шалът мой ще отнеме -

или ще ми бъде пръв във Всемира,

или ще си остане последен ...

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??