Дете
Дете си още, не жена -
така наивна, плаха.
Нима ти имаш някаква вина,
че търся твойта стряха?
Дете си още, не жена -
добра, непокварена.
Едва ли искаш някаква цена
за малко обич подарена?
Дете си още, не жена -
и искрена, и нежна.
Нали ти можеш и сама
да видиш обич белоснежна?
Дете си още, не жена -
усмиханата, прикрита.
Дали ще дойде някога деня
сърцето ти за мен да пита?
© Владимир Минков Todos los derechos reservados