Мъничка зеленичка
в тревата расте.
Държи три листенца
на мъничко краче.
Все я търсят с четири
за щастие децата.
В земята гледат,
търсят я в краката си.
– Едно, две, три, четири –
брои листенца Нинка.
И държи в ръчичка
четирилистна детелинка.
© Ирен Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »