Завръщам се с най-топлите си чувства,
всред залеза във приказния, неподправен, детски свят.
Сърцето ми забива лудо а душата жадно вдишва,
дъха на млечно-лилав, люляв ароматен цвят.
И пак ръце протягам към лъчите златни
на грейналото слънце и безгрижни дни.
Връхлитат ме невинни спомени -
водопадени разбудени вълни.
Като дете сънувах цветни сънища.
По праскови катерих се,
надбягвах се със ветрове.
Мечтаех да препускам с кон из млади пасбища.
Играех на принцеса
спасявана от дракони.
Изкачвах трудни местности
без някой да ме спре.
Завръщам се във сладките фрагменти
със вкус на шипков мармалад.
И знам,че детството е изгрев от разтопени, сладоледени моменти
а залеза е приказка от шоколад.
© Мария Todos los derechos reservados