Празнуваме деня на победата,
европейският континент бе спасен.
Приключи на него трагедията -
милиони убити и взети в плен.
Червената армия с мощта си огромна
тиранството и злото разруши,
за да бъде Европа днес свободна,
избави милиони онеправдани души.
Свърши "новият ред",
свърши ураганът смъртоносен,
свърши жестокият гнет
със съветския устрем победоносен!
© Георги Todos los derechos reservados