Днес във болницата бях
при доктора си личен
за да си направя
прегледa профилактичен.
Цял букет от болести
джипито ми спретна
и стимулът ми за живот
набързо в мене секна.
Разхлопано било сърцето ми
/навярно от любовните вълнения/
черния ми дроб увеличен пък
/от алкохола без съмнение/
Бил съм имал и плеврит,
/получил се е май през зимата/
сдобил съм се и със артрит
/туй казах го заради римата/
Белият ми дроб бил зле
/от тютюна май,че ще да е/
далака ми не бил добре
/видяло се е...ще се мре/
Този доктор ме съсипа
не,че беше нещо груб,
но със тези диагнози
бях си като ходещ труп.
© Владимир Божилов Todos los derechos reservados