21 ago 2012, 10:39

Диалектическо 

  Poesía » Filosófica
979 0 0

В сенките на гъстите гори,

де клоните опираха земята,

редили днес се облаци-тъми,

кои жените свои- слепите луни дочакваха...

 

Поклати вятърът листата в песен,

а те отвърнаха в безгласност.

Нима се ражда от тъмата песен

в сподавен вой от вълчи крясък?

 

Бездумен беше демонът сред сенките на мрака-

от тях се беше отделил по съмване.

Невести облачни- луни -

в тъмата се удавиха, помръквайки.

 

И сред мъгли от дъжд пороен, той - Дявола,

нахока Господа във себе си -

нима бе лесно себе си да създаде

и да се претвори отвъд пределите?

 

* Както тъмата ражда песен, така и песента може да роди тъма. Пресъздаването е забравеното Аз, търсещо ключа да създаде себе си отново, като се преобръща. Светът е огледален.

© Криста Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??