Кое е по-достойно за душата -
да си доволстващо животно
или недоволният
човек...?
Живо куче
или мъртъв лъв...?
Заяк с щръкнал пенис
или магарето с течаща лига от уста
и с увисналия "прът"...?
Все това е.
Животът отминава -
експрес край малка гара.
А ти оставаш по-самотен на перона.
...Очакват ли те,
или пък очакваш...
Какво значение
щом знаците
те подминават -
километражни камъни
в очите ти засядат,
подобно рибешките кости
в гърло.
...Така се каляваше стоманата...
Щурци запяват
по сипея на времето...
Докосват струни
треморните пръсти.
Възхвали ронят враговете ти,
а ноктите ти капят - восък разтопен...
Пера на бивша птица
в казана за варене.
И никне утрешният ден -
неясен и последен тумор
от скенера пропуснат...
втренчен в теб
с око на рентген.
Съвземи се.
Достойнство под аренда
ако трябва наеми,
но пей на трети глас
(пред арията на смъртта)
със лакримозата на Моцарт.
© Младен Мисана Todos los derechos reservados