ДИКТАТОРИТЕ В СЯНКА
В памет на човека, отдал живота си
за свободата на своята Родина...
Истински свободен е само този,
който икономически е свободен.
Във сянката на власт могъща.
Под булото на “демократи”.
Отиват си и пак се връщат –
лица различни, но познати.
В света на Оруел се будим
с души от глупост оскотели.
Нормалните наричат “луди”,
а лудите са ни повели...
Не знаеме къде сме още –
в кръга, от камери опасан.
А дните ни са бели нощи,
в които вълци вият бясно.
И пак там, някъде далече,
летят ракети, бомби падат.
Заспиват във съня си вечен
деца, жени, мъжете млади.
В нощта убийците платени
изчезват с бързи самолети.
А пясъка топящ се стене
и сухата пустиня свети.
Но кой в злодейство е облечен? –
човекът в шатрата си бедна...
Или дошлият отдалече,
убил надеждата последна.
Диктаторите в сянка никой
не ги вини, че са палачи.
Тълпи и медии ликуват,
а свити в мрака жертви плачат.
© Любен Стефанов Todos los derechos reservados
с души от глупост оскотели.
Нормалните наричат “луди”,
а лудите са ни повели...