Димитровден
Димитровден. Голям ден за разплата.
Сменяват се ратаи и платци...
Природата рисува по гората,
а ние палим свещи на светци.
Дошло е време да се разберем...
Да си претеглим земните дела.
За миг след тичането си да спрем...
И после пак да махаме с крила...
Избутахме сегашната година.
Прибрахме где що можехме у нас.
О, слава Богу, Злото ни отмина.
И днес чакаме отново своя час!
© Христо Славов Todos los derechos reservados