Пътят на душата по лъча на духа
минава през теб като стрела,
ти си джедай от тъмната страна,
войн на мрака с пръсти от светлина,
тя е в теб като затворен дух в сърце,
забравило да обича,
в теб виждам хаоса и силата
да разрушават порядъка,
аз съм джедай от добрите
и те докосвам с пръсти от
бяла светлина,
виждам в теб това, което другите
не виждат - духът на детето,
което иска да бъде спасено.
Може би ти вече си изгубен
за света,
може би светът не е дом за теб,
а може би искаш да си от
добрите.
Ако аз съм бялото, а ти черното,
къде се раждат цветовете на
дъгата,
художникът в мен иска да те
нарисува цветен.
Мечът ти ръждяса от стоене,
като джедай затворен в клетка
ти търсиш път свободен.
На пътя ти заставам и ти се
усмихвам.
© Ваня Иванова Todos los derechos reservados