Пернишка мутра, рендосана с гел,
в огледалото блещи очи.
Ланец подрънква, отблясъка взел
от „ГОЛФ” тунингован –
златист металик.
Лети по шосето сърдитият звяр
с пробито от камък гърне.
В купето – излегнат селският цар,
припява фалшиво на чалга-парче.
„ГОЛФЪТ” изсвирва при всеки завой,
с поднасяне влиза във дрифт;
кефи се местният супер-герой –
с изгладени мозъчни гънки джигит.
Не щеш ли, на пътя внезапно изниква
дупка дълбока и пълна с вода.
В нея звярът метален се дрънна и литва,
описвайки грозна дъга.
Над слисан овчар хвърчи тунингоСАН,
след удара в дупката „ГОЛФ”
и в отсрещния хълм се халосва,
изравяйки с трясък дълбокичък ров.
Хукват псетата, барабар със овчаря,
към приключилия с дрифта джигит,
да помогнат с каквото заварят,
на местния цар –
в кал до тавана забит.
Но ето че, цял-целеничък,
местният супер-герой,
със шут, през вратата излиза сърдитичък
и на овчаря налита на бой.
Лежи насинен добрият овчар,
набит барабар със трите си псета,
а оня, местният СУПЕРСТАР,
към село с каручката крета...
Пернишки рейсър, рендосан със гел,
с подсвирване дърпа юзди.
От овчаря талигата взел,
през полето,
с една конска сила лети...
Кирил ПАЛАЧОРОВ, Бургас
© Кирил Ганчев Todos los derechos reservados