(Към моята Муза)
Вземи ме със себе си,
в ъгълчето на лятото,
скрий ме под пластове -
между поезия и проза.
Вземи ме със себе си,
между ритмите на сърцето,
ще украся бреговете
на твоите сънища.
Съвсем тиха ще бъда -
крайбрежие без прибои.
Вземи ме със себе си,
още при изгрев слънце.
Без любов - животът е
без спасителен пояс.
От теб не искам много.
И моля те, недей да палиш
свещичките на звездопада.
Да бъдем само Аз и Ти.
И никакво препускане
по звездните пътеки.
Тихичко се притисни
във моите обятия...
Прегърнах тази сутрин Теб -
ухаещ дъх на слънце...
01.07.2010 г.
© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados