20 ene 2013, 10:09

Джунглата 

  Poesía » Civil
363 0 0

ДЖУНГЛАТА

 

Във джунглата, след рицарски двубой,

животните  излизат с чест…

И всеки знае, господарят кой е.

И кой е  победеният  самец!...

 

Но в този  свят на вълци и лисици,

населен само с  врагове…

Свят на тирани и на  мъченици -

несправедлив от векове…

 

И в нашата  божествена планета,

все властва грубия юмрук.

И зависта на хората проклета...

На наковалня и на чук!..

 

Аз лудница наричам Обществото,

проядено от яд и  страх!..

И е  едно свърталище на злото,

забравено...  и от Аллах!

 

Тук качествата ти не значат нищо...

И няма  стойност твойта чест!

Подлеца, на конци ще те разнищи,

щом е на Мафията пес…

 

От този свят на вълци и лисици

Не можеш да се отървеш!..

От гозбата ти лапат сто лъжици!...

И си безсилен да ги спреш!..

 

Тук-там  понякога, с декори нови,

издигаме си богове!

Но хората отново са с окови!

Било е тъй от векове!

 

 

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??