21 mar 2007, 21:26

ДНЕС 

  Poesía
481 0 1

ДНЕС

 

Назад ли да обърна поглед? – Само

да видя как животът ми, претръпнал,

следи суфльорски личната ми драма?

Или че стъпва някой в мойте стъпки?...

 

О, не! Ще има време и за ретро, -

отгоре щом погледна на нещата...

Ще зърна плахо долу пръст два метра,

камшика ще си шлибна на душата...

 

Ще отнеса със нея скръб и обич,

и спомени добри за мили хора!...

Не, не разчитам Горе аз на лоби,

след всичко, що в живота си съм сторил...

 

В косите на девойка – вятър весел,

в окото на дете – сълзата чиста,

аз радостите, болките понесъл,

житейската си книга ще прелиствам.

 

Но тук съм днес! Животът пак ме мами!

За обич аз копнея и за ласка!

Душата се е вкопчила в плътта ми,

плътта ми със душата се е срасла!...

 

 

 

 

© Ванилин Гавраилов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??