Днес е ден
за трошене на паметни плочи
от гробове
на мъртвородени мечти;
за изравняване
на земята с булдозера,
смесващ пръст и дебел слой ръждиви вини.
Днес е ден
за дълбоката пролетна оран;
само аз
ще подбирам оттука насетне
какво да цъфти.
© Павлина Гатева Todos los derechos reservados