Навярно сума съм
на ветровете,
които веят всеки миг
и всеки час.
Но вятър ли съм,
или съм безветрие,
един от вас ли съм,
или не съм един от вас?
Намразих ли ви,
или ви обичам?
И пръв ли съм,
или с последен глас?
Дали пред Бога
бих ви поръчителствал,
или съм Юда
в най-критичен час?
Дарявам ли излишната си риза,
подлагам ли и другата страна?
Плесник очаквам ли, но без да моля милост
и всички истини заключвам ли в Една?
По плодовете ще се разпознаем -
по казаното от Еклесиаст...
Днес мъдростта си давам ви назаем,
за да узнаете какъв съм Аз!
© Младен Мисана Todos los derechos reservados